THE BEST SIDE OF χειροπρακτικη θεραπειες

The best Side of χειροπρακτικη θεραπειες

The best Side of χειροπρακτικη θεραπειες

Blog Article

Οι παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, χωρίζονται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

Στην περίπτωση αυτή, ο ασθενής δεν θα πονάει μεν, πλην όμως η αποκατάσταση της πιθανής δισκοκήλης που μπορεί να έχει, είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσει σαφώς μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών.

Μια ωδή στην Άνοιξη: Η Έλενα Ξυδιά υμνεί την ομορφιά της φύσης με ένα μουσικό ποίημα (βίντεο)

Περαιτέρω, πρέπει να επισημανθεί ότι, επικρατεί ευρέως και η εσφαλμένη αντίληψη ότι όταν ο ασθενής βρίσκεται σε στάδιο οξέος πόνου, η φυσικοθεραπεία αντενδείκνυται.

Οι ακτινογραφίες θα δώσουν μία ευκρινή εικόνα στον ορθοπεδικό για την κατάσταση των σπονδύλων και παράλληλα θα αξιολογήσουν αν είναι φυσιολογική η λόρδωση της αυχενικής μοίρας.

Κατά τη γνώμη μου, οι πεταλεκτομίες δεν έχουν πια θέση στη σύγχρονη αντιμετώπιση της σπονδυλικής στένωσης.

Τι είναι όμως πραγματικά η φυσιοθεραπεία και πώς αυτή μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά;

Προκειμένου ο Χειροπράκτης να είναι αποτελεσματικός στην αγωγή που θα εφαρμόσει, πρέπει πρώτα να αξιολογήσει τη μηχανική συμπεριφορά του σκελετού. Πρέπει να εντοπίσει το πρόβλημα και τη φύση του. Σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θα πάρει από το ιατρικό ιστορικό και τον απεικονιστικό έλεγχο (αν κριθεί απαραίτητο), θα είναι σε θέση να αποφανθεί κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτόν ή να τους παραπέμψει σε άλλες ειδικότητες.

Σήμερα υπάρχουν δεκάδες πανεπιστήμια ανα τον κόσμο με πρόγραμμα Χειροπρακτικής εκπαίδευσης.

με σπονδυλολίσθηση. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει μαζί με την αποσυμπίεση να γίνει και σπονδυλοδεσία. Το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο και απαιτεί σωστό διαγνωστικό έλεγχο (πχ. με μαγνητική και αξονική τομογραφία, λειτουργικές click here ακτινογραφίες κλπ) και εμπειρία από τη μεριά του χειρουργού.

Εάν τα συμπτώματά είναι πολύ ήπια ο γιατρός μπορεί να συστήσει παρακολούθηση. Έαν υπάρχει ανάγκη θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθούν φάρμακα, φυσικοθεραπεία, ενέσεις στεροειδών κ.

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου προκαλείται στον αυχένα από έντονο φορτίο που ασκείται στην περιοχή ή από απότομη εφαρμογή φορτίου με μη φυσιολογικό τρόπο (π.χ. τροχαίο ατύχημα).

Οι ρωγμές στο εξωτερικό του δίσκου ενδέχεται να επιτρέψουν τη διαφυγή μέρους του μαλακού εσωτερικού υλικού και αυτό με τη σειρά του να πιέσει το νωτιαίο μυελό ή τα νεύρα.

Ενώ άλλες εμφανίζουν μία σχετική αποτελεσματικότητα σε περιπτώσεις όπως:

Report this page